Arta de a purta perle 

Modă şi stil…

chanel

Colierele din perle  sunt cu siguranţa in topul accesoriilor fără vârsta, si nu mai sunt ca odinioară doar apanajul femeilor bogate sau faimoase cum ar fi: Audrey Hepburn, Jackie Kennedy, Elisabeth Taylor, Printesa Diana, Michelle Obama sau Sarah Jessica Parker, ca să numim doar câteva….audrey


Perlele nu vor ieşi niciodată din moda - ele sunt întotdeauna un semn de înalta  clasă şi un accesoriu tradiţional din orice garderoba, care nu vă va dezamăgi. Nu am greşi dacă am spune că perle sunt pentru totdeauna. Este un “trebuie sa-l am” pentru orice femeie.


Deci iată o perspectivă  despre cum poţi fi un exemplu de bun-gust şi totodata în pas cu moda. Există o nesfârşită oferta de perle de cultură şi de perle bijuterii de pe piaţă. Achiziţionarea lor nu vă va costa o avere, poate fi ceva foarte distractiv şi v-ar putea inspira chiar în a fi creativă, în a descoperi asocieri  inedite. 

Unde şi când

O rochie simplă şi un colier elegant de perle va pot scoate din încurcătura, în cel mai scurt timp posibil, pentru orice ocazie festivă.

Un interviu pentru un nou job, o prima zi de munca la birou, o conferinţa, o întâlnire de afaceri – pentru toate acestea îmbrăcămintea nu ar trebui să mai fie o grijă:  soluţia e simplă şi fără greş, un taior sau o cămaşă plus un colier simplu de perle.  Nu puteţi greşi cu aceasta alegere (cum aţi putea risca purtând alte gablonţuri, accesorii pestriţe sau aur opulent) iar  prima impresie, aceea de seriozitate si eleganta, va este asigurata.  Pentru a doua si treia… aici depinde de personalitatea dumneavoastră si de multe altele. Insa prima impresie contează, nu ?

Iar peste ani şi ani, când nepoţica ta va răscoli “podul cu vechituri” sau va scormoni după cutii uitate prin sertare, colierul acesta de perle abia descoperit îi va aduce o nepreţuita bucurie !

Daca ţi-ai imaginat pentru o clipă că perlele sunt de modă veche, că iţi dau un aspect demodat, ei bine, mai gândeşte-te

Aşadar, iţi doreşti sa porţi un colier din perle? O brăţară elegantă? O pereche de cercei discreţi ? E o problema de stil de ocazie şi de imaginea pe care vrei să o obţii. E alegerea ta, iar opţiunile sunt fascinate….

Jackie

5 feluri de a purta perle

Ca accesoriu de modă, perlele nu mai sunt un simbol al regalităţii, al opulenţei sau al faimei. Aveţi posibilitatea să purtaţi un colier din perle pentru a atinge orice “look”, o artă variind de la imaginea din portretul oficial al “primei doamne” Michelle Obama, până la un look casual, de vineri după amiaza, cu blugi şi perle. 
Colierele din perle nu mai sunt limitate la alb-negru, odată cu apariţia  perlelor de apă dulce acum sunt disponibile multe colori şi forme diferite oferindu-ne mai multe opţiuni şi variaţii în modul de a le purta. Ca accesoriu, colierul de perle e poate insuficient utilizat deoarece este încă privit ca o piesă de modă pentru cei bogaţi şi faimoşi, doamnele încă îl mai consideră un element pretenţios. În funcţie de hainele dumneavoastră, de linia decolteului, de talie şi forme, dacă doriţi să atingeţi o imagine elegantă, o ţinută „haute-couture”, o imagine de zeiţă de modă sau o ţinută ocazională lejeră, puteţi alege din multitudinea de variante. Iată  aici câteva sfaturi :

 1. Pentru a obţine o impresie de simplitate elegantă, purtaţi un singur colier simplu sau dublu, într-o singură culoare cum ar fi negru sau alb sau în nuanţe apropiate, cum ar fi diferite nuanţe de gri şi negru. Colierele din perle albe sunt o alegere perfectă ca bijuterii unice la rochia clasică neagră  fapt demonstrat de Michellel Obama în portretul său oficial.
 2. Dacă doriţi să faceţi o declaraţie, atunci alegeţi perlele mari în şir simplu. Asiguraţi-vă că restul  tinutei este simplă, fară prea multe complicaţii in croială sau culori, pur şi simplu, astfel încât acest colier să  ieasă în evidenţă ca o declaraţie de putere.
 3. Pentru o strălucire  plină de farmec, purtaţi colierul compact  la baza gâtului, cu perle ce pot fi  de diferite tipuri, marimi si nuanţe. Efectul este deosebit, mai ales în combinaţie  cu o rochie de seară, cu umerii dezgoliti sau decolteu generos, este ţinuta perfectă pentru o cină sau alte  evenimente oficiale.
 4.  Pentru a atinge un aspect “haute-couture”, purtaţi perlele dvs. împreună cu alte coliere. De exemplu, se ia un lung  colier de perle  singular şi se poartă  simultan cu alte colier de o lungime uşor mai scurtă. Asiguraţi-vă că colierele au unele element în comun cum ar ficarie mărgele utilizate sau culori similare. Nimic nu vă poate aduce mai uşor in pas ultimele tendinţe de moda decât acest stil eclectic inventiv.
 5. Pentru a obţine un look  „casual”, purtaţi perle cu un top simplu şi blugi. Colierele poat fi lungi sau scurte, în funcţie de bluza pe care o purtaţi.
   Sursa: http://EzineArticles.com/?expert=Arline_James-Thomas

This article was written by Arline James-Thomas for Munique Fashions

Tipuri de coliere în funcţie de lungime

 •  Guler (12-13 inch)collar

Colierele  tip guler sunt, de obicei formate din trei sau mai multe şiruri de perle şi se află la mijlocul gâtului. Un stil foarte victorian şi de lux, gulerele perlă se potrivesc cel mai bine cu eleganţa unui decolteu în V, bărcuţă, sau cu umerii goi.

 • Bază (la baza gâtului)  (14-16 inch)choker

Un colier “bază” este probabil cel mai clasic şi totuşi versatil dintre toate modelele de coliere şir unic. Un astfel de colier merge  cu aproape orice ţinută, de la „casual” la o ţinută  fantezie  sau de seara, si cu aproape orice tip de răscroială. Lungimea de 16 inch,  este lungimea cea mai populară printre colierele de perle.

 • Princess  (17-19 inch) pricess

Lungimea „Princess” pentru coliere  este cea mai potrivită pentru o linie a gatului înaltă. De asemenea, avantajează şi un gât mai scurt însa cu un decolteu deschis. Acest colier este perfect pentru a fi purtat împreună cu un pandantiv,  amplificator al efectului. 

 • Matinee  (20-24 inch) matinee

Mai lung decât colierul Princess şi totuşi nu atât de lung cat tipul Opera,  „Matinee” este alegerea perfectă pentru o ţinută business.

 • Opera  (28-34 inch) opera

Colierul de perle “Opera” este regina tuturor lungimilor. Când este purtat ca un singur şir de perle, este rafinat si perfect pentru linii zvelte ale gâtului, dar  în general dau o impresie de alungire a întregii ţinute. Atunci când se poartă dublu,  serveşte pur şi simplu  ca un colier pe două rînduri la baza gâtului.

 • Coardă  ( peste 45 inch) rope

Înzestrat cu eleganţă şi senzualitate, colierul "coardă" a fost colierul  favorit al celebrei Coco Chanel.  Pentru cei care caută o garderobă  completă a bijuteriilor din perle, această lungime este o necesitate. La fel ca şi “Opera”, se poate purta în mai multe rânduri.

Sursa:   http://www.pearloasis.com/necklacelength.htm